Zomercarrousel 2019 “Verrijk je Buurt” resumé

Delen

Afgelopen zomer waren er heel veel leuke en ook leerzame activiteiten voor jong én oud in onze buurthuizen aan de Westduinweg, Fahrenheitstraat, aan de Loosduinsekade en aan de Kerketuinenweg onder de noemer Zomercarrousel “Verrijk je buurt”! Op 11 juli werd de Zomercarrousel “Verrijk je Buurt” geopend door Wethouder K. Parbhudayal in het Buurthuis van de Toekomst aan de Fahrenheitstraat 269.

Afgelopen zomer waren er heel veel leuke en ook leerzame activiteiten voor jong én oud in onze buurthuizen aan de Westduinweg, Fahrenheitstraat, aan de Loosduinsekade en aan de Kerketuinenweg onder de noemer Zomercarrousel “Verrijk je buurt”!
Op 11 juli werd de Zomercarrousel “Verrijk je Buurt” geopend door Wethouder K. Parbhudayal in het Buurthuis van de Toekomst aan de Fahrenheitstraat 269.
De Zomercarrousel is ontwikkeld door Schroeder om wijkbewoners en gezinnen die om welke reden dan ook niet op vakantie kunnen, plezierige dagen in onze buurthuizen te bezorgen. Er werden tijdens de Zomercarrousel diverse activiteiten georganiseerd: o.a. computercursussen, kunst en cultuur, bewegen, wandelen en muziek voor oud en jong.
Na deelname aan een activiteit in één van de vier buurthuizen kon je een stempel laten zetten op je stempelkaart. Met een volle stempelkaart kreeg je een gratis lunch aangeboden t.w.v. € 7,50 in het TheeLokaal Weimarstraat.

Zomercarrousel buurthuis Westduinweg

De mensen die zich voor de Zomercarrousel workshop Fotografie hadden aangemeld deze zomer, leerden hoe ze met hun camera’s of mobiele telefoons mooie gestileerde foto’s konden maken.
Ook werd er in het buurthuis van de Westduinweg een workshop gezonde leefstijl georganiseerd.
Er was een ijsfestijn en een creatieve workshop schilderen met bijenwas.
Namens de gemeente Den Haag kwam mevrouw Jenny Franken, domeinmedewerker Zorg in de Stad alle bedrijvigheid bekijken.

Zomercarrousel buurthuis van de Toekomst Fahrenheitstraat

Ook in het buurthuis aan de Fahrenheitstraat waren het gezellige en creatieve weken met o.a. workshops schilderen/tekenen en graffiti.
Kinderen en volwassenen leerden in drie dagen met tips en trucs hoe je de beste schilder of graffitiartist wordt. De buurt BBQ was druk bezocht en de wijkbewoners/bezoekers hebben met elkaar genoten van het eten en de stadstuin van buurthuis Fahrenheitstraat 269. Verder werden er onder andere genoten van overheerlijke smoothies en verse sapjes en getrakteerd op een zomers buurtontbijtje.
Wegens de grote belangstelling tijdens de Zomercarrousel serveren we voortaan vrijdags een Buurtontbijt. Zo kunnen buurtbewoners vaker gezellig en gemoedelijk samen aan de dag beginnen!

Zomercarrousel buurthuis Loosduinsekade

In juli en augustus kon je bij dit buurthuis onder andere workshops fotografie, boetseren (voor volwassenen en/of voor kids), theater, tekenen en schilderen, schrijven en dans volgen, georganiseerd door Schroeder in samenwerking met KOO Summerschool.
Omroep West kwam langs en maakte de volgende reportage:
https://www.omroepwest.nl/media/29754/Haagsebuurthuizen-helpen-eenzame-mensen-in-dezomer

Zomercarrousel Kerketuinenweg

Ook hier werden heel veel leuke en leerzame workshops voor jong en oud gehouden, o.a. workshop WhatsApp, workshop Veilig en verantwoord op internet, workshop Streetdance voor 8-12 jaar, Workshop Reis plannen op computer en smartphone. Ook na de zomer zijn er weer allerlei (gratis) activiteiten in onze buurthuizen, zoals de gratis Crea-middag op de donderdagmiddag en de gratis Handwerkclub op de dinsdagmiddag in buurthuis Kerketuinenweg.
We kijken terug op een zeer gezellig en geslaagd Zomercarrousel 2019 met de buurtbewoners!
We bedanken alle medewerkers en lokale ondernemers in de wijken die hebben meegeholpen om deze Zomercarrousel zo succesvol te laten verlopen en voor het begeleiden van de workshops:
KOO kunstonderwijs, Keep Alive Walks, Computercoach Ingrid, Zuiver Eten, Fitness Adventures en het TheeLokaal.
We zien ernaar uit om volgend jaar weer een spetterend zomerprogramma in de buurten van Den Haag te organiseren!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email