Werkervaringsplaatsen

Onze werkervaringsplaatsen zijn erg gevarieerd. Je kunt uit veel verschillende activiteiten en werkzaamheden kiezen. We zoeken altijd naar een plaats die aansluit bij jouw persoonlijke interesses. Weet je nog niet naar welke afdeling jouw voorkeur uitgaat? Dan kun je ook in de eerste weken een aantal verschillende werkplekken uitproberen. Op de werkervaringsplaatsen werken praktijkopleiders die jou begeleiden.

Kringloopwinkel

Vind je het leuk om in een winkel te werken en om hier je werkervaring op te doen, dan is dit je kans! In onze kringloopwinkels werk je in het magazijn voor de ontvangst van goederen, kun je kleding sorteren, goederen voorzien van een prijs, zorg je ervoor dat de winkel netjes ingericht en schoon is en leer je omgaan met klanten. Je kunt ook achter de kassa werken, waarbij je leert hoe het kassasysteem werkt. Op deze werkervaringsplaats zal je veel staan en lopen.
Ook verwachten we een representatieve uitstraling.

Buurthuizen

In onze buurthuizen worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor en door wijkbewoners. Je werkt er samen met de sociaal beheerder van het buurthuis.
Er komen diverse buurtbewoners, jong en oud en van verschillende culturen. Ook mensen met regieverlies of psychische klachten zijn welkom in ons buurthuis. Op deze werkervaringsplaats leer je omgaan met mensen. Je bent gastvrij en vindt het leuk om voor bezoekers een kopje thee of koffie in te schenken.
Je ondersteunt de sociaal beheerder in het buurthuis. Deze werkervaringsplaats kan soms druk zijn en vraagt veel aandacht van je.

Catering/bedrijfsrestaurant

Bereid je graag maaltijden voor veel mensen? In ons bedrijfsrestaurant heb je contact met mensen en wordt er gewerkt aan de dagelijkse bereiding van maaltijden en het zetten van koffie en thee. Ook worden er taarten en cakes gebakken en lunches voorbereid voor zowel onze eigen medewerkers als voor bedrijven. In het bedrijfsrestaurant leer je hoe je op hygiënische wijze maaltijden bereidt, de keuken schoonhoudt en de kassa bedient.
Op deze werkervaringsplaats ben je veel in beweging en zie je er netjes en verzorgd uit.

Kleding/wasserette/textiel

Hou je van kleding en textiel? Dagelijks worden er grote hoeveelheden kleding langs gebracht bij onze kringloopwinkels. De kleding wordt zorgvuldig uitgezocht, gewassen en gestreken en als het nodig is gerepareerd. Daarna krijgt de kleding een tweede leven in een van onze kringloopwinkels.
Op deze werkplek ben je actief bezig en zal je veel staan.

Schoonmaak

Vind je een schone werkplek ook zo belangrijk? Op deze werkervaringsplaats binnen het schoonmaakteam bestaan je taken uit onder andere: stofzuigen, het legen van prullenbakken, en het schoonmaken van houtwerk, vloeren en toiletten. Je leert (alles) over schoonmaaktechnieken en reinigingsmiddelen.
We verzorgen ook schoonmaak voor andere bedrijven, dus dat betekent dat je soms op pad moet. Het werk vraagt een goede lichamelijke conditie; je bent veel in beweging.

Receptie

Vind je het leuk om bezoekers te ontvangen en het visitekaartje van onze organisatie te zijn? Dan is dit een fijne werkervaringsplaats voor jou. Als je bij de receptie van onze hoofdlocatie werkervaring opdoet dan leer je klanten te woord staan, de telefoon aan te nemen en gesprekken door te verbinden naar de juiste afdeling. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed spreekt. Je voert je werkzaamheden hoofdzakelijk zittend uit.

Transport en logistiek

Vanuit deze afdeling worden er ritten gepland om goederen op te halen en af te leveren bij mensen thuis of om bestellingen af te leveren in één van onze kringloopwinkels. In ons magazijn worden goederen gescheiden en het interne transport verzorgd. Op deze werkervaringsplek word je ingedeeld op een vrachtwagen om samen met je collega’s op pad te gaan. Het kan voorkomen dat je veel moet sjouwen en tillen en je bent veel in beweging.

Hout en Meubel

Deze werkervaringsplaats bestaat uit twee afdelingen. Een afdeling waar houten meubels worden gemaakt en waar met verschillende machines wordt gewerkt en een afdeling waar meubels worden opgeknapt door deze te schuren, beitsen, bewerken met een zandstraaltechniek en schilderen.
Je leert omgaan met professionele machines. Het is een drukke afdeling met veel geluid. Je werk doe je staand en je werkt met je handen.
Er wordt van je verwacht dat je netjes kan werken.

Callcenter

Kun je goed plannen of wil je dit graag leren doen? In het callcenter heb je telefonisch contact met klanten en beantwoord je e-mails. Je maakt afspraken over het ophalen van kringloopgoederen. Je leert plannen en afspraken verwerken in ons geautomatiseerde systeem. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed spreekt. Het werk dat je uitvoert doe je zittend.

Productie

Doe je graag herhalende werkzaamheden? Op onze productieafdeling kun je verschillende werkzaamheden doen, zoals het bundelen van producten, bestickeren en nieten en (her)verpakken. Op deze werkervaringsplaats leer je zorgvuldig te werken volgens een werkschema. Ook leer je onder andere omgaan met deadlines. Op de productieafdeling is het gezellig druk. Vind je het fijner om rustig te werken dan hebben wij daar ook mogelijkheden voor.

Postkamer/repro

Als postkamermedewerker ga je gegevens invoeren, post sorteren, (interne) post rondbrengen, kopiëren, sorteren, inbinden, of mailings voorbereiden.
Als repro-medewerker ga je o.a. visitekaartjes en flyers produceren en weekmenu’s van ons bedrijfsrestaurant updaten. Je bent als repro-medewerker flexibel, stressbesteding en resultaatgericht.

 

Upcycle textielproject

Ben je handig met een naaimachine en vind je het leuk om op een creatieve manier bezig te zijn? Dan heten wij je welkom op deze afdeling, waar we kleding repareren. Van kleding en textiel die we niet meer kunnen verkopen maken we nieuwe producten, zoals tassen en kussens. Je leert netjes en secuur te werken en omgaan met verschillende naaimachines en stoffen.

Energieteam

In het Energieteam help je huishoudens om energie te besparen. Je komt bij mensen thuis en installeert energiebesparende hulpmiddelen.
Je hebt een representatieve uitstraling en maakt gemakkelijk contact.