Upcycle Store SterK

Duurzaamheid is een belangrijke pijler waar de visie van onze organisatie op rust. Wij dragen bij aan de reductie van de afvalberg in de regio’s waar wij actief zijn door:

  • Spullen een tweede kans te geven door middel van onze kringloopwinkels
  • Spullen opnieuw verkoopbaar te maken door deze op te knappen, te repareren of te vervaardigen uit afvalstoffen. Onder het label SterK re- en upcyclen wij gebruikte materialen, zoals houten meubels, textiel, kleding en papier.
Interieur van Upcycle store Sterk met oude kast weer als nieuw gemaakt

Upcycling is het proces waarin versleten of kapotte producten worden hergebruikt, bedoeld voor toepassing in een nieuw functioneel product. Het upcyclen van producten wordt gedaan door onze medewerkers en deelnemers aan een traject. De producten zijn te koop in onze winkel SterKOok in onze andere winkels kun je de producten tegenkomen.

Hout

Wij maken houten meubels van gerecycled hout of knappen oude meubels op. Zo krijgen ze een tweede kans. Ze worden geschuurd, gezandstraald en gebeitst en/of geschilderd. Naast meubels maken wij ook diverse woonaccessoires van hout.

Van kleding en textiel die wij niet meer kunnen verkopen of herstellen worden andere bruikbare producten gemaakt. We maken tassen, knuffels en decoratieve producten zoals kussens. Ook gebruiken we kleding en textiel voor het stofferen en opknappen van meubels. We werken samen met creatieve ondernemers voor wie een eindproduct of een deelproduct gemaakt wordt.

Papier

Van boeken die niet meer verkocht kunnen worden en oude tijdschriften maken wij enveloppen. Ben je benieuwd naar onze eigen gemaakte producten of heb je misschien een leuk idee wat wij (voor jou) zouden kunnen maken? Kom eens langs in één van onze winkels.