Begeleidingstrajecten

Schroeder biedt individuele begeleidingstrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij gaan altijd uit van de mogelijkheden, talenten en behoeften van de mensen die we begeleiden. Doel van de individuele begeleiding is om mensen verder te helpen in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. We werken met de zelfredzaamheidsmatrix om de voortgang van de ontwikkeling te monitoren.

Individuele begeleiding

Schroeder biedt individuele begeleiding al dan niet gecombineerd met arbeidsmatige dagbesteding. Tijdens een begeleidingstraject word je ondersteund en begeleid door een Individueel Traject Begeleider (ITB’er). Met de ITB’er vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens het intakegesprek kijken we naar je persoonlijke doelen en wensen. Dit kan van alles zijn; het hebben van een zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, het versterken van persoonlijke vaardigheden, het op orde brengen van de administratie of ondersteuning bij het opzetten van verdere hulpverlening. Na het intakegesprek bekijken we samen wat er nodig is om aan het doel te werken.

Wat kun je verwachten?

In onze begeleidingstrajecten staat jouw persoonlijke ontwikkeling voorop. Een traject bij Schroeder bestaat uit:

1.   Een trajectbegeleider om je individueel te begeleiden bij de ontwikkeling en versterking van je persoonlijke kwaliteiten en deze te behouden

2.   Werkbegeleiding op de werkvloer door een erkende praktijkopleider

3.   Een traject dat is afgestemd op je lichamelijke en psychische gesteldheid

4.   Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en je leerdoelen

5.   De mogelijkheid om werknemersvaardigheden en/of vakvaardigheden te leren

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in individuele begeleiding? Of wil je graag eerst een rondleiding op één van onze locaties? Meld je aan voor een rondleiding of intakegesprek via zorgadministratie@schroeder.nl of bel 070 3300222 en vraag naar de zorgadministratie.
Om de individuele begeleidingstrajecten te kunnen bieden werken wij met indicaties. Hierbij kun je denken aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Forensische Zorg (FZ), Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Persoons Gebonden Budget (PGB). Daarnaast werken wij voor opdrachtgevers zoals Reclassering Nederland, Reclassering Leger des Heils, Reclassering Fivoor. Voor de Entreestages hebben wij een overeenkomst met ROC Mondriaan.
Tijdens een intakegesprek zullen we altijd vragen of je al een indicatie hebt. Wanneer je deze niet hebt, kunnen we je helpen om deze aan te vragen. Mocht je niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan proberen we altijd samen met jou te onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om een traject bij Schroeder te kunnen volgen.