Dagbesteding

Schroeder biedt arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij gaan altijd uit van de mogelijkheden, talenten en behoeften van de mensen die we begeleiden. Doel van de arbeidsmatige dagbesteding is om mensen verder te helpen in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. We werken met de zelfredzaamheidsmatrix om de voortgang van de ontwikkeling te monitoren.

Arbeidsmatige dagbesteding

De dagbesteding die Schroeder biedt is arbeidsmatig. Dat wil zeggen dat de activiteiten die je doet erg lijken op werk. Bij Schroeder vinden we het belangrijk dat je zinvol bezig kunt zijn, een vast (arbeids)ritme kunt opbouwen en daarbij goede begeleiding ontvangt. Onze werkervaringsplaatsen zijn erg gevarieerd. Je kunt uit veel verschillende activiteiten en werkzaamheden kiezen. We zoeken altijd naar een plaats die aansluit bij jouw persoonlijke interesses. Weet je nog niet naar welke afdeling jouw voorkeur uitgaat? Dan kun je ook in de eerste weken een aantal verschillende werkplekken uitproberen. Op de werkervaringsplaatsen werken praktijkopleiders die jou begeleiden.

Forensische re-integratie

Ben je in aanraking gekomen met politie of justitie? En zoek je een arbeidsmatige dagbesteding in het kader van je re-integratie? Heb je bijvoorbeeld toezicht of een Voorwaardelijke Invrijheidsstelling? Dan kun je (samen met je reclasseringswerker of casemanager) contact met ons opnemen.
Schroeder werkt met veel verschillende instanties samen, waaronder Reclassering Nederland, Fivoor en de Reclasseringsafdeling van het Leger des Heils. Daarnaast heeft Schroeder onder andere een samenwerkingsverband met de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn.

Bekijk hier het kwaliteitsverslag Forensische Zorg.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in (arbeidsmatige) dagbesteding? Of wil je graag eerst een rondleiding op één van onze locaties? Meld je aan voor een rondleiding of intakegesprek via zorgadministratie@schroeder.nl of bel 070 3300222 en vraag naar de zorgadministratie.
Om de arbeidsmatige dagbesteding te kunnen bieden werken wij met indicaties. Hierbij kun je denken aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Forensische Zorg (FZ), Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Persoons Gebonden Budget (PGB). Daarnaast werken wij voor opdrachtgevers zoals Reclassering Nederland, Reclassering Leger des Heils, Reclassering Fivoor. Voor de Entreestages hebben wij een overeenkomst met het ROC Mondriaan.
Tijdens een intakegesprek zullen we altijd vragen of je al een indicatie hebt. Wanneer deze niet hebt, kunnen we je helpen om deze aan te vragen. Mocht je niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan proberen we altijd samen met jou te onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om een traject bij Schroeder te kunnen volgen.