Project Win Winst van start

Delen

Op 27 oktober is Schroeder gestart met het uitvoeren van activiteiten op een aantal uitreiklocaties van Voedselbank Haaglanden. Dit in het kader van het project Win Winst waarvoor Schroeder subsidie heeft ontvangen vanuit de subsidieregeling Financiële hulpverlening van de gemeente Den Haag.

De activiteiten hebben als doel om de bestaanszekerheid en de participatiemogelijkheden van minima te vergroten. Tot einde van dit jaar worden in ieder geval op de locaties Bokkefort en Morgensterkerk (andere locaties volgen nog) de volgende activiteiten georganiseerd:

  • Energie-team: Voorlichting over energiebesparende middelen en de mogelijkheid om een afspraak te maken om deze gratis aan huis te laten installeren
  • Kledingbank: Gratis verstrekking van kleding voor (kinderen en) volwassenen
  • Spreekuur jobcoach en trajectbegeleider: Check of alle minimaregelingen en -voorzieningen worden gebruikt en bespreken van de mogelijkheden tot participatie en het maken van stappen richting werk

Op 22 november en op 22 december worden er ook gratis workshops gegeven die gevolgd kunnen worden in het Buurthuis van Schroeder in de kringloopwinkel aan de Kerketuinenweg 21.

In de workshop “Ik tel mee”, besteden we aandacht aan de basis op orde (voorzieningencheck en informatie over schuldhulpverlening) en het verkennen van de mogelijkheden om weer te gaan participeren in de samenleving.

In de workshop “Wat werkt voor mij?” richten we ons op de competenties, vaardigheden en wensen van de deelnemers en hoe die in te zetten bij het vinden van (vrijwilligers)werk of een toeleiding naar werk of een werktraject.

 

Rooster activiteiten Voedselbank Bokkefort en Morgensterkerk

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email