Ik Zoek Begeleiding

Werktrajecten

(Weer) aan het werk gaan leer je door te werken! Schroeder biedt verschillende werkervaringsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met aandacht voor jouw persoonlijke omstandigheden, kun je op onze werkervaringsplekken een arbeidsritme opdoen en je eigen kwaliteiten en vaardigheden versterken.

Tijdens het gehele traject krijg je intensieve ondersteuning van een gecertificeerde jobcoach. De jobcoach begeleidt jou bij alles dat met werk te maken heeft.
We helpen je bij het oplossen van obstakels om weer aan het werk te gaan. Zo biedt de jobcoach ondersteuning bij het ontdekken en benutten van jouw talenten, het maken van een CV en sollicitatiebrief, en bij solliciteren zelf. Je werkt aan het doel om weer WerkFit te worden en kunt je ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied. Ook is er ruimte voor het behalen van certificaten: VCA, Heftruckchauffeur, HACCP en het behalen van diverse erkende praktijkverklaringen.
De werktrajecten kunnen bij Schroeder gevolgd worden via de Gemeente Den Haag, de Gemeente Leidschendam-Voorburg en via het UWV.
WerkFit-traject
Binnen het WerkFit-traject streven we ernaar om mensen die een lange tijd niet gewerkt hebben weer WerkFit te maken. Dit betekent dat je leert om weer in het arbeidsritme te komen, je aan afspraken te houden, je werkuren uit te breiden en je motivatie voor werk te hervinden. Kortom, je ontwikkelt werknemersvaardigheden. We meten jouw ontwikkeling aan de hand van de Dariuz-methodiek. Je gaat aan het werk op één van onze werkervaringsplaatsen. We zoeken altijd naar een plaats die aansluit bij jouw persoonlijke interesses. Weet je nog niet naar welke branche en werkervaringsplaats jouw voorkeur uitgaat? Dan kun je ook in de eerste weken een aantal verschillende werkplekken uitproberen. Op de werkervaringsplaatsen werken praktijkopleiders die jou begeleiden. Tijdens de individuele gesprekken met jouw eigen jobcoach ga je aan de slag met het versterken van jouw persoonlijke kwaliteiten. Eventuele belemmeringen om weer aan het werk te gaan worden besproken en samen wordt er gezocht naar oplossingen.

Tijdens het WerkFit-traject kun je workshops volgen waarin je aan de slag gaat met het maken of aanpassen van je cv of het zoeken naar vacatures.

Werk Ontwikkel-traject

Als je beschikt over voldoende werknemersvaardigheden, kun je vakvaardigheden gaan ontwikkelen. Dit houdt in dat je in de praktijk en/of via theorie dingen leert die je nodig hebt om een bepaald beroep uit te kunnen oefenen. De praktijkopleider blijft jou hierbij begeleiden. Ook de individuele begeleiding door en gesprekken met jouw jobcoach blijven tijdens het Werk Ontwikkel-traject plaatsvinden. Tijdens het Werk Ontwikkel-traject kun je certificaten en erkende praktijkverklaringen behalen. Ook volg je workshops waarin je jouw talenten beter leert kennen, die je vertaalt naar je cv. Je leert hoe je op de arbeidsmarkt op zoek gaat naar werk, hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft, en je oefent met solliciteren tijdens speedmeets met werkgevers. Schroeder organiseert deze speedmeets zodat je kunt oefenen met solliciteren, en wie weet ontstaat er al een klik met een werkgever. Bovendien is er de mogelijkheid van een stage bij één van de werkgevers. Het doel is dat je na het traject een arbeidsovereenkomst sluit bij een werkgever. Klik hier voor de aanmeldpagina en contactgegevens van de Zorgadministratie voor vrijblijvende informatie of een rondleiding.

Voor werkgevers

Heb je interesse in het deelnemen aan de speedmeets die Schroeder organiseert? Of zou je graag willen dat jouw medewerker (nog een tijdje) wordt begeleid door één van onze jobcoaches? Dan kan er contact worden opgenomen met de jobcoaches: werkfit@schroeder.nl