Vacature Algemeen Directeur/Bestuurder

VACATUREKENMERKEN

Fulltime
Den Haag

Voor ons hoofdkantoor aan de Zilverstraat in Den Haag hebben we per 1 december een vacature voor een Algemeen Directeur / Bestuurder

CONTACTPERSOON

Voor vragen over de inhoudelijke aspecten van de functie kunt u contact opnemen met : Mevrouw C. de Koning-Brabers, Voorzitter van Raad van Toezicht, email: vacature@schroeder.nl.

Reageren:

Uw brief en curriculum vitae kunt u vóór 12 juni a.s. per e-mail sturen naar vacature@schroeder.nl. t.a.v. mevrouw C. de Koning-Brabers

 

SAMENVATTING VACATURE

Margriet ten Hove, onze gewaardeerde directeur/bestuurder, zal eind dit jaar met pensioen gaan. Zij zal Schroeder per 1 december 2024 verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe directeur/bestuurder die haar opvolgt.

Wil jij onze sociaal-maatschappelijke missie voortzetten en verder uitbouwen? Solliciteer nu en help ons om een blijvende impact te maken!

 

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Ken jij Schroeder al?

Stichting Dr. Schroeder van der Kolk (Schroeder) is een betrokken, veelzijdige, sociaal maatschappelijke onderneming en is een begrip in Den Haag en omstreken. In 1923 is Schroeder opgericht als charitatieve instelling, aanvankelijk gericht op werk en deelname aan de maatschappij voor psychiatrische patiënten. Schroeder is 100 jaar later een eigentijds mensontwikkelbedrijf dat staat voor participatie van sociaal kwetsbare mensen.

Wij begeleiden veel verschillende doelgroepen bij het herstel, behoud en de ontwikkeling van hun vaardigheden en talenten. Stappen of stapjes maken op de maatschappelijke ladder en in zelfredzaamheid, de afstand verkleinen tot de arbeidsmarkt tot re-integratie op de reguliere arbeidsmarkt, dat is waar onze deelnemers voor willen gaan en waar wij hen professioneel en met veel plezier bij begeleiden.

Schroeder is volop actief in Haagse wijken. In 6 kringloopwinkels krijgen spullen een tweede kans. Dit zijn tevens gezellige ontmoetingsplekken voor Haagse burgers van alle culturen en leeftijden. Schroeder focust op duurzaamheid. Medewerkers van Schroeder maken spullen opnieuw verkoopbaar door deze op te knappen, te repareren of nieuw te vervaardigen uit afvalstoffen.

Functieprofiel

Wij zoeken een directeur/bestuurder die de continuïteit en ontwikkeling van onze organisatie bevordert door het vormgeven aan en realiseren van het strategisch en financieel beleid, en die op een mensgerichte manier onze organisatie verder kan leiden en coachen naar de toekomst. Je zet Schroeder verder op de kaart bij stakeholders en onderhoudt deze contacten. Je bent in staat om de organisatie op strategisch niveau aan te sturen en ontwikkelt en bouwt verder aan een toekomstbestendige visie.

We zoeken een leider die de verbinding legt, inspireert en stimuleert. Iemand die van nature empathisch is, open minded en innovatief te werk gaat en met mensen resultaten haalt. Je bent de sleutelfiguur tussen de doelgroepen van de organisatie, de omgeving en de financiers.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt de organisatie aan op strategisch niveau, zodat er vanuit de visie van de organisatie vastgesteld beleid kan worden gerealiseerd. Je doet dit in nauwe samenwerking met het MT, waaraan je leiding geeft.
 • Je ontwikkelt en realiseert strategisch en financieel beleid zodanig dat de randvoorwaarden zijn gecreëerd voor maatschappelijk ondernemerschap en de doelstellingen van de organisatie behaald kunnen worden.

 • Je vertegenwoordigt de organisatie in externe contacten. Draagt de missie, visie en cultuur van de organisatie uit, zodanig dat de organisatie in staat is en blijft zijn missie, strategie en doelstellingen uit te voeren.

 • Je ontwikkelt en onderhoudt netwerken die de positie van de organisatie versterken. Je beïnvloedt het imago van de organisatie.

 • Je informeert periodiek de Raad van Toezicht over het gevoerde beleid, de voortgang en de ontwikkelingen binnen de organisatie.

 • Je treedt op als bestuurder in de zin van de Wet op de Ondernemingsraden en de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen.

Wat vragen wij van jou?

 • Meerjarige ervaring op bestuurlijk- of directieniveau binnen een vergelijkbare setting;

 • Affiniteit met en kennis van sociaal domein, arbeidsmarktbeleid, duurzaamheid en energietransitie;

 • Ervaring met verandermanagement en voldoende bedrijfskundige expertise om de ambities van de organisatie vorm te gaan geven;

 • Commerciële gedrevenheid, acquisitie en – aanbestedings vaardigheden;

 • Netwerkvaardigheden en ervaring in het aangaan en onderhouden van succesvolle samenwerkingsverbanden;

 • Minimaal HBO+ denk en werkniveau;

 • Zicht en grip op grote lijnen, gevoel voor details;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en representatieve uitstraling, zowel intern als extern;

 • Authentiek gevoel voor kwaliteit, respect, mens en transparantie;

 • Een natuurlijke balans tussen duidelijkheid en nuance.

 • Een leuke, uitdagende en afwisselende functie binnen een veelzijdige organisatie die volop in beweging is.

 • Salaris conform CAO Sociaal Werk, aanstelling vooralsnog voor de duur van een jaar, met optie tot verlenging.

 • De CAO kent een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%, welke is verwerkt in het Individuele Keuzebudget.

 • Daarnaast is er ook een opbouw voor een loopbaanbudget (LBB) waarmee je kunt investeren in je eigen duurzame inzetbaarheid zoals bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling.

 • Een referentie- en internetcheck maken deel uit van de selectieprocedure.

 • Het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure en is een voorwaarde voor benoeming.

Reageren:

Uw brief en curriculum vitae kunt u per e-mail sturen naar vacature@schroeder.nl. t.a.v. mevrouw C. de Koning-Brabers

Sluitingsdatum vacature: 12 juni 2024

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email