Officiële opening upcycle store SterK – duurzaam en sociaal in de Piet Heinstraat op 10 maart 2022

Delen

Upcycle store SterK Piet Hienstraat 69 - foto: Pierre Evers

Na alle voorbereidingen en verbouwing van de winkel aan de Piet Heinstraat 69 in het Zeeheldenkwartier werd de upcycle store SterK officieel geopend op 10 maart om 16 uur.

Wethouder Arjen Kapteijns van Sociale Zaken, Integratie, Stadsdeel Centrum, Armoede en Maatschappelijke Opvang verrichte de officiële opening door een lint door te knippen in de winkel.

Daarna werden in een modeshow met deelnemers en medewerkers  kleding en artikelen uit de winkel getoond.  

De wethouder was zeer verrast door het resultaat van de winkel die in een zeer korte tijd verbouwd is. Hij voelt zich ook zeer betrokken bij de duurzame en sociale aspecten die Schroeder met deze winkel zichtbaar maakt. Hij vindt het bijzonder dat we de winkel gerealiseerd hebben met vooral mensen die bezig zijn om hun (werk)nemersvaardigheden te verbeteren en hun talenten aan het ontwikkelen zijn.

Upcycle store SterK Piet Hienstraat 69 - foto: Pierre Evers

Er lag al langer een  plan op tafel om de winkel in de Piet Heinstraat te restylen. Er was onderhoud nodig en we vroegen ons af of het aanbod nog paste in het Zeeheldenkwartier. Daarnaast was de afdeling Hout & Meubel in de hoofdvestiging van Schroeder in de Zilverstraat al een tijdje bezig met het upcyclen van meubels. Door corona zijn onze winkels vaak (deels) open en gesloten geweest, maar tijdens deze 2e lockdown hadden we mooi de kans om de winkel te verbouwen.

We zijn heel trots op het resultaat van de winkel SterK die zowel duurzaam als sociaal is.

SterK staat voor de kracht die mensen hebben, ongeacht hun afstand tot de arbeidsmarkt. Krachten zijn ook gebundeld om deze mooie upcycle store te openen. De letters S en K staan ook nog voor Schroeder van der Kolk. Duurzaamheid komt tot uiting in de producten die worden verkocht: enveloppen van hergebruikt papier, meubels van hergebruikt hout, lampen van gerecycled kunststof en textiel van stoffen die een tweede leven verdienen. En ook wordt er zorgvuldig uitgekozen tweedehands merkkleding verkocht.

We bedanken iedereen die heeft meegeholpen!

De medewerkers van de afdeling Hout en Meubel, alle medewerkers die hebben meegeholpen met het schilderen en de inrichting van de upcycle store Sterk, de vroegere filiaalleiders voor het opruimen van de winkel; het team van transport en logistiek, de medewerkers van het team catering en schoonmaak en onze communicatiemedewerkster voor het ontwerpen van het logo en de PR uitingen, de medewerkers voor facilitaire zaken en de infrastructuur en de managers voor de aansturing van het proces van ontwerp tot oplevering.

Bekijk hier de video die  Dennis Simonis, Redacteur bij Haagse Dingen/Seniorenjournaal  heeft gemaakt tijdens de opening van SterK. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email