Wethouder Kavita Parbhudayal verheugt zich op NLdoet

Delen

Vrijwilligers door heel Den Haag steken vrijdag 15 en zaterdag 16 maart massaal de handen uit de mouwen tijdens vrijwilligersactie NLdoet. Voor Kavita Parbhudayal is dit de eerste editie die ze meemaakt als wethouder. “Ik kijk er enorm naar uit”, vertelt de wethouder Zorg en Welzijn op Den Haag FM.

Tijdens NLdoet is Den Haag jaarlijks sterk vertegenwoordigt. Dat blijkt ook dit jaar weer uit hoeveel klussen en vrijwilligers de stad telt. “Afgelopen vrijdag waren er al ruim 700 klussen aangemeld op de website en Den Haag telt 135.000 vrijwilligers. Daar ben ik heel trots op”, aldus de wethouder.

Parbhudayal gaat zelf, samen met het stadsbestuur, aanstaande vrijdag naar het Buurthuis van de Toekomst aan de Loosduinsekade. “Daar is onlangs de Dementheek geopend. Daar krijgen mensen met dementie, hun familie en mantelzorgers begeleiding en advies over hoe je met dementie kan omgaan.”

PEP Den Haag
De kennisorganisatie voor vrijwilligers PEP Den Haag zet zich ook in tijdens NLdoet. Intercedent bij PEP Jan van Heusden vertelt, net als het stadsbestuur, vrijdag de ouderen van Den Haag te gaan helpen. “Wij gaan met de bewoners van het verzorgingshuis Gulden Huis pannenkoeken eten en bingo spelen,” vertelt Jan op Den Haag FM.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email