Summerschool over Duurzaamheid

Delen

Vrijdag 2 juli heeft Schroeder deelgenomen aan de Summerschool van de gemeente Den Haag. Ambtenaren kregen de gelegenheid om organisaties en bedrijven te bezoeken die zich bezighouden met duurzaamheid.
Gemeente Den Haag bezoekt Schroeder op het terrein van ZKD (Zichtenburg/Kerketuinen/Dekkershoek)

Zo bezocht één groep ambtenaren onze kringloopvestiging/buurthuis aan de Kerketuinenweg.

Margriet ten Hove (Waarnemend directeur) hield een presentatie over wat wij doen aan duurzaamheid bij Schroeder. Duurzaamheid is één van de vier pijlers van het bedrijf, naast werkgelegenheid, armoedebestrijding en het bevorderen van sociale cohesie in de wijken.

Ze vertelde over de afdelingen Hout & Meubel en over hoe de meubels in de Upcycle Store zijn vervaardigd, over de afdeling Textiel en hoe wij met afvalstromen werken.

De ambtenaren waren zichtbaar verrast, dat wij als kringloopwinkel bezig zijn om van oude materialen – die normaal op de stort zouden terechtkomen – weer nieuwe verkoopbare producten maken.

Een andere groep ambtenaren heeft een workshop Textiel gevolgd in het hoofdgebouw van Schroeder in de Zilverstraat.

Na het sorteren van textiel en het uitzoeken van een geschikte stof, zijn er onder leiding van twee medewerkers van de Naaierij tasjes gemaakt van gebruikte stof.

Sandra Hazebroek (Manager Begeleiding en Werk) coördineerde de workshop en heeft uitgelegd wat wij bij Schroeder doen aan duurzaamheid. Onder andere dat de grote hoeveelheid aan textiel, die vooral via de kringloopwinkels binnenkomt, op een goede manier kan worden geupcycled naar verkoopbare producten. Dit upcyclen gebeurt in de werkervaringsplaats Textiel, hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap maken naar werk.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email