Schroeder’s Got Talent

Delen

Het ontdekken, ontwikkelen en ondersteunen van talenten van nieuwkomers in Nederland op weg naar werk

Nieuwkomers die de vluchtelingstatus hebben gekregen, mogen in Nederland werken. Maar slechts een beperkt deel van de nieuwkomers in Nederland lukt het om betaald werk te vinden. Daarom is Instituut Gak het programma ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’ gestart.

Schroeder neemt deel aan dit project. Aangezien wij jarenlange ervaring hebben met het begeleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk, dragen wij ook graag bij aan dit programma voor nieuwkomers. Door middel van een WerkFit en Werk Ontwikkel traject zullen deelnemers werknemers- en vakvaardigheden ontwikkelen op een begeleide werkervaringsplaats. Relevante diploma’s en certificaten kunnen hier ook behaald worden. Wij bieden deelnemers ook een jobcoach die kan helpen om talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te ondersteunen op weg naar een betaald werk of een opleiding.

Regioplan voert in dit project van Instituut Gak een evaluatieonderzoek uit. Dit onderzoek heeft tot doel om de resultaten, ervaren opbrengsten en geleerde lessen van het programma in kaart te brengen vanuit het perspectief van de nieuwkomers, de projecten en werkgevers. Voor Schroeder erg interessant om nieuwkomers in de toekomst nog beter te kunnen begeleiding naar werk.

Geïnteresseerd in het project Schroeder’s got talent en wil je meer weten of vragen? Dan kun je contact opnemen met Joke Spaans, jobcoach, via mail jspaans@schroeder.nl of door te bellen met 070 330 0222.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email