Samenwerking ROC Mondriaan en Schroeder

Delen

Adnan El Kaka en Cora Plezier

Sinds 31 oktober lopen 23 leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Mondriaan College een dag per week stage bij Schroeder van der Kolk. De jongeren zijn op verschillende afdelingen geplaatst: houtbewerking, productie en in de kringloopwinkels. Ze kunnen hun Nederlands verbeteren en ervaring opdoen in een werksetting. Dit is de 2e groep die bij Schroeder geplaatst is voor een taalstage.
Van april tot juni hebben ook 30 scholieren stagegelopen bij Schroeder.

Nieuw BBL traject

Nu komt daar dus een nieuwe samenwerking uit voort: Een BBL-traject voor medewerkers van Schroeder. Negen personeelsleden van de kringloopwinkels zijn inmiddels al begonnen met een BBL-opleiding die goed past bij hun ambities. Dinsdag 19 februari 2019 was de officiële

ondertekening in de winkel aan de Loosduinsekade. Schooldirecteur Cora Plezier zette samen met operationeel manager Adnan el Kaka van Schroeder hun handtekening onder de overeenkomst. “We wilden heel graag in februari al beginnen en niet wachten op de start van het volgende schooljaar, dus na slechts zes weken voorbereiding zijn we gestart. Dat was een drukke tijd, maar de basis is goed dus we kunnen aan de slag.”

De medewerkers van Schroeder gaan één dag per week naar school en de rest van de week staan ze op de werkvloer. Bij Schroeder kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht om werkervaring op te doen en te werken aan de ontwikkeling en versterking van de individuele persoonlijke kwaliteiten. Schroeder neemt een belangrijk stap verder om deze groep aan een echte beroepskwalificatie te helpen en bekrachtigd hiermee haar missie een Mensontwikkelbedrijf te zijn.

Adnan El Kaka, Cora Plezier en Sander Peters

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email