Opening nieuwe kringloopwinkel annex buurthuis Torenstraat 2 groot succes

Delen

Gedurende 3 dagen werd de opening gevierd van de nieuwe kringloopwinkel/buurthuis aan de Torenstraat 2 in het centrum van Den Haag.

Op vrijdag 29 november werden als eerste onze buren van stichting Kompassie en stichting Middin om 15 uur hartelijk ontvangen in het nieuwe buurthuis. Zij deden mee aan een smoothieworkshop
en maakten kennis met de sociaal beheerders. Iedereen kan terecht in het buurthuis voor een kopje koffie, een praatje of een persoonlijk gesprek met de sociaal beheerder.
Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd om de sociale cohesie in de buurt te versterken.

Om 16 uur werd de kringloopwinkel annex buurthuis officieel geopend door wethouder van Alphen, van Sociale zaken, Integratie, Stadsdelen, Armoedebestrijding en Maatschappelijke Opvang:
geen lintje doorknippen deze keer, maar een heuse openingsveiling van twee Satsumavazen ten gunste van Stichting Leergeld, met de wethouder als veilingmeester. Maar eerst werd om de goede samenwerking tussen Dienst SZW van de gemeente Den Haag en Schroeder van der Kolk te bezegelen, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder van Alphen en de algemeen directeur
van Schroeder, mevr. van der Vliet. Schroeder voert sinds half 2019 het Werkfitproject uit, waarin we inwoners van Den Haag die heel lang buiten de samenleving hebben gestaan de kans bieden
om weer arbeidsritme en werkervaring op te doen. Daarvoor kunnen ze op alle afdelingen van Schroeder terecht en natuurlijk ook in onze mooie nieuwe winkel.

Er waren meerdere medewerkers van Dienst SZW en het Werkgevers Service Punt aanwezig bij de opening: Mohamed El Mokkadem, Kees Verhulst, Beatris Rocha, Martijn Middelkamp, Ouafaa Boussaboun en Fatiha El Bouayadi.
Daarna werd er getoast, omlijst door de muziek van dj Jen Min Lau.

Om 17 uur konden dan eindelijk de deuren van de winkel open, want er stond al een hele rij klanten voor de deur te dringen!
Deze dag werd zeer druk bezocht, het was gezellig! In de kelder van de Torenstraat werd een kerstmarkt gehouden, die ook in de smaak viel.

Op zaterdag 30 november was het wederom een drukke en gezellige dag met diverse workshops georganiseerd door het buurthuis. Later op de dag was er een Theeproeverij georganiseerd
door het TheeLokaal. De muziek werd verzorgd door dj Ome Steef.

De laatste dag, op zondag 1 december draaiden de dj’s Plaatjes vullen gaatjes en was er een workshop georganiseerd door Conscious Kitchen: Bringing people together & saving food.
De hele dag was er knutselinloop met surprises en gedichten maken voor jong en oud.

Al met al 3 prachtige dagen om op terug te kijken!

Iedereen heel erg bedankt die heeft meegeholpen aan deze geweldige opening van de Torenstraat.
Laten we zorgen dat het buurthuis een warme plek wordt voor de buurtbewoners en dat de spullen uit de winkel op en goede plek terecht komen.

De directie en Team Torenstraat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email