Officiële overeenkomst samenwerking St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven met St. Gered Gereedschap Den Haag

Delen

Op maandag 27 september 2021 hebben Margriet Ten Hove, interim directeur van St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven en Tineke van Rossum, voorzitter van St. Gered Gereedschap Den Haag de officiële samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

St. Gered Gereedschap Den Haag krijgt in oktober 2021 huisvesting bij één van de kringloopwinkels van Schroeder, namelijk aan de Kerketuinenweg 21 in Den Haag.

Wie zijn Stichting Gered Gereedschap Den Haag en wat is hun missie?

Stichting Gered Gereedschap Den Haag is onderdeel van een landelijk samenwerkingsverband, bestaande uit 26 werkplaatsen in Nederland en de stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap in Amsterdam.

De missie van Gered Gereedschap is het bevorderen van technisch vakmanschap in ontwikkelingslanden vanuit de visie dat iedereen op de wereld recht heeft op een zelfstandig bestaan.

St. Gered Gereedschap Den Haag bestaat sinds 1983 en zet zich sindsdien in om dat doel te bevorderen. Dat doet ze door oud gereedschap in te verzamelen, te selecteren, op te knappen en gereed te maken voor transport. Eerst in een werkplaats in Bouwlust, sinds 10 jaar in de werkplaats aan de Junostraat en vanaf oktober 2021 in de kringloopwinkel van St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven aan de Kerketuinenweg.

Het landelijk dienstencentrum is verantwoordelijk voor de selectie van projecten in landen in Afrika en voor de logistiek van het gereedschap naar betreffende landen.

Naast projecten in Afrika ondersteunt de St. Gered Gereedschap Den Haag ook lokale projecten. O.a. Groene Matties: een nieuw project in Den Haag Zuidwest van bewoners en organisaties om samen te werken voor meer (eetbaar) groen in Den Haag.

Samenwerking

W zijn heel blij met deze samenwerking, vooral omdat tussen Schroeder en de St. Gered Gereedschap Den Haag er vele raakvlakken zijn. Beide organisaties richten zich op “mensontwikkeling”, beiden houden zich bezig met de kringloopeconomie en bij beide organisaties werken mensen met hart voor andere mensen.

Schroeder helpt met de verhuizing en de jobcoaches van Schroeder zijn in gesprek met St. Gered Gereedschap om werkervaringsplaatsen op de locatie aan de Kerketuinenweg mogelijk te maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email