Officiële opening Stichting Gered Gereedschap Den Haag 12 mei 2022

Delen

Eindelijk was het dan zo ver, de officiële opening van de Haagse vestiging van de Stichting Gered Gereedschap kon plaatsvinden op donderdag 12 mei.

De stichting heeft sinds september 2021 zijn intrek genomen in het achterste gedeelte van Schroeder Kringloop Holland aan de Kerketuinenweg 21, maar de officiële openingsdatum werd steeds verschoven i.v.m. corona.

Speeches

De feestelijke opening werd ingeleid door Tineke van Rossum (voorzitter Stichting Gered Gereedschap Den Haag), Margriet ten Hove (Algemeen directeur Schroeder) en Bob de Koff (voorzitter van Gered Gereedschap landelijk) vertelde in het kort wat de Stichting Gered Gereedschap doet.

Handelingen voor de feestelijke opening

Na de speeches werd een kist met gered gereedschap – klaar voor transport –  gesloten door Tineke en Margriet d.m.v. schroeftollen. Een nieuw bord werd aan de buitenkant van de werkplaats opgehangen  door Marlon Voorn – één van de vele vrijwilligers – met het logo van Gered Gereedschap Den Haag (met gele papegaaibektang) zodat nu wel duidelijk is waar de entree is van de werkplaats. Feestelijk omlijst met de klanken uit de accordeon van Coen Bouwmeester. Tineke ontving een mooie taart met het logo van de Stichting Gered Gereedschap Den Haag. Hierna konden de genodigden de werkplaats bekijken. Dank aan de catering die was verzorgd door de medewerkers van de bedrijfskantine van Schroeder.

Het was extra feestelijk want stichting Gered Gereedschap landelijk bestaat dit jaar 40 jaar.

Wat begon als een kleinschalig initiatief in 1982 met een bescheiden werkplaats in Amsterdam en het verzenden van een aantal kistjes gereedschap in het eerste jaar, is inmiddels uitgegroeid tot wat het nu is: een organisatie met 28 werkplaatsen, 450 inzamelpunten en 500 vrijwilligers die per jaar zo’n 100.000 stuks gereedschap opknappen en verschepen.

Samenwerking Stichting Gered Gereedschap Den Haag en Schroeder

Deze samenwerking  van Stichting Gered Gereedschap Den Haag en Schroeder heeft veel raakvlakken. Beide organisaties richten zich op “mensontwikkeling”, beiden houden zich bezig met de kringloopeconomie en bij beide organisaties werken mensen met hart voor andere mensen. Komen jullie een keertje langs? Of breng je oude gereedschap, daar zijn we heel blij mee.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email