Intentieovereenkomst tot samenwerking van St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven met St. Gered Gereedschap Den Haag

Delen

Op maandag 19 juli 2021 hebben Margriet Ten Hove, waarnemend directeur van St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven en Tineke van Rossum, voorzitter van St. Gered Gereedschap Den Haag de Intentieovereenkomst tot samenwerking ondertekend.

St. Gered Gereedschap Den Haag krijgt in oktober 2021 huisvesting bij één van de kringloopwinkels van Schroeder namelijk aan de Kerketuinenweg in Den Haag.

Wie zijn Stichting Gered Gereedschap Den Haag en wat is hun missie?

Stichting Gered Gereedschap Den Haag is onderdeel van een landelijk samenwerkingsverband, bestaande uit 26 werkplaatsen in Nederland en de stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap in Amsterdam.

De missie van Gered Gereedschap is het bevorderen van technisch vakmanschap in ontwikkelingslanden vanuit de visie dat iedereen op de wereld recht heeft op een zelfstandig bestaan.

St. Gered Gereedschap Den Haag bestaat sinds 1983 en zet zich sindsdien in om dat doel te bevorderen. Dat doet ze door oud gereedschap in te verzamelen, te selecteren, op te knappen en gereed te maken voor transport. Eerst in een werkplaats in Bouwlust, sinds 10 jaar in de werkplaats aan de Junostraat en vanaf november 2021 in de werkplaats die we vanaf september gereed maken in de Kerketuinenweg in de kringloopwinkel van St. Dr. Schroeder van der Kolk bedrijven.

Het landelijk dienstencentrum is verantwoordelijk voor de selectie van projecten in landen in Afrika en voor de logistiek van het gereedschap naar betreffende landen.

Naast projecten in Afrika ondersteunt de St. Gered Gereedschap Den haag ook lokale projecten. O.a. Groene Matties: een nieuw project in Den Haag Zuidwest om samen te werken en samen te oogsten.

Tussen Schroeder en de St. Gered Gereedschap Den Haag zijn er vele raakvlakken. Beide organisaties richten zich op “mensontwikkeling”, beiden houden zich bezig met de kringloopeconomie en bij beide organisaties werken mensen met hart voor andere mensen.

We zijn heel blij dat we deze samenwerking zullen aangaan!

Om de samenwerking te bezegelen ontving Schroeder een opgeknapte hamer met de tekst:

“Op een mooie samenwerking”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email