Van afdeling repro naar postbode

Cor is 65 jaar, geboren in Maastricht, woont al sinds zijn 8e in Den Haag, heeft enkele jaren gewerkt als schoonmaker bij de Haeghe Groep. Sinds november 2019 volgt Cor een dagbestedingstraject bij Schroederop de afdeling repro, waar hij diverse inpakwerkzaamheden uitvoert.

Maar niet op maandag! Elke maandag brengt Cor de post rond. Cor gaat langs alle zeven! kringloopwinkels om de post te brengen en op te halen. En dat alles op de fiets!

Cor heeft bij zijn trajectbegeleider aangegeven dat hij behoefte had aan meer bewegen en ‘eruit zijn’. Door zijn werk op de afdeling repro werd hij onvoldoende in deze behoefte voorzien. Nu is hij soms hij wel 2 uur onderweg en hier wordt hij blij van. De winkelmedewerkers zien Cor ook graag komen en staan klaar met een kop koffie. Vanuit de Westduinweg is zelfs bijgedragen aan de functie en herkenbaarheid van Cor door hem een postbode pet van de PTT uit 1942 te geven.

In de toekomst zou hij graag met een auto de post rondbrengen, hij heeft al 40 jaar zijn rijbewijs, maar mag alleen in een automaat rijden. Wie weet, zien we Cor straks in een heuse Schroeder postauto?

Tip van Cor: meer bewegen in de pauze. Bijvoorbeeld een klein stukje wandelen in je pauze, even de benen strekken! Dat zouden meer mensen moeten doen. Van lang stilzitten en dezelfde bewegingen maken, wordt je uiteindelijk stijf.

En nog een weetje:  Cor is altijd al actief bezig geweest, hij heeft de vierdaagse van Nijmegen 5 keer uitgelopen.

 

Wie weet zie je Cor voorbij komen op zijn elektrische driewieler met zijn postbodepet. , Vergeet dan niet even te zwaaien!

 

Cor aan het werk als postbode voor Schroeder bij de kringloopwinkel aan de Westduinweg 196.

Alle Verhalen uit de Praktijk

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email