Onze Buurthuizen

Schroeder werkt vanuit haar vijf buurthuizen aan welzijn in de wijk. Onze buurthuizen vormen gezellige en inspirerende ontmoetingsplekken door heel Den Haag. Iedereen uit de wijk kan er binnenlopen voor een kopje koffie, de krant lezen, een praatje maken, een hulpvraag stellen, deelnemen aan activiteiten en rondsnuffelen in de kringloopwinkel waarin de buurthuizen zich bevinden.

Muur met de tekst Schroeder buurthuis

Onze buurthuizen

Met onze buurthuizen willen we een gemeenschappelijke huiskamer bieden, voor en door wijkbewoners en lokale organisaties, waar we samenwerken aan het welzijn van de buurt.

We zijn er voor mensen van alle culturen en leeftijden. Ouders met kinderen, ouderen, mensen met gevoelens van eenzaamheid, wijkbewoners met regieverlies, hun mantelzorgers en mensen met psychische problemen: iedereen is welkom. In de buurthuizen dragen onze medewerkers en vrijwilligers zorg voor een goede sfeer. We vinden het belangrijk dat wijkbewoners zich welkom voelen, een luisterend oor vinden en ondersteuning krijgen wanneer daar behoefte aan is.Of dat nu een gezellige spelletjesmiddag is, een lunch, budgetadvies, een Wmo-aanvraag, of doorverwijzing naar een hulpinstantie; we sluiten aan bij de mensen en wensen in de wijk.

De buurthuizen van Schroeder zijn ingericht in onze kringloopwinkels in Scheveningen (Westduinweg), Centrum (Torenstraat), Transvaal (Loosduinsekade), Loosduinen (Kerketuinenweg) en Segbroek (Fahrenheitstraat).

Kom je ook eens langs? Kijk hier waar een buurthuis bij jou in de buurt gevestigd is.