Hout & Meubel

Op onze afdeling Hout & Meubel geven wij oude meubels een nieuw leven. Via onze kringloopwinkels krijgen wij veel meubels binnen die (te) gedateerd of beschadigd zijn om opnieuw verkocht te worden. Onder het motto “Schroeder geeft spullen een tweede kans” knappen wij deze meubels op en steken de meubels in een nieuw jasje. We doen dit samen met onze deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons medewerkers- en vakvaardigheden ontwikkelen en arbeidsmatige dagbesteding hebben.

Houten wandbord gemaakt van oude meubels door de afdeling Hout & Meubel

Naast het ambachtelijke handwerk hebben wij onder andere de beschikking over een moderne zandstraalmachine die oude verf en beitsresten van meubels verwijderd zodat het oude meubel weer een heel nieuwe uitstraling krijgt. Wij kunnen de meubels voorzien van een beits, was of laklaag. Onze opgeknapte meubels vindt u in onze kringloopwinkels.

Heb je thuis een oud meubelstuk staan waar je geen afstand van wil of kan nemen maar past het niet meer in het interieur? Neem dan contact op met onze afdeling om samen te kijken naar de mogelijkheden om het meubelstuk voor jou op te knappen en weer te laten stralen in jouw interieur.

Zijn de oude meubels niet meer op te knappen? Geen probleem, wij halen de meubels uit elkaar en gebruiken de losse onderdelen om daar nieuwe unieke meubels van te maken. Wij hebben hiervoor de beschikking over een goed geoutilleerde zaag en schuurafdeling.