Wethouder Saskia Bruines van Gemeente Den Haag lanceert Groen Doen

Delen

Elly van der Vliet Directeur Stichting Schroeder van der Kolk en Saskia Bruines, Wethouder Gemeente Den Haag

Op 26 november 2018 heeft Saskia Bruines, Wethouder Onderwijs het startsein gegeven voor Groen Doen van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.

De lancering heeft plaatsgevonden in het gloednieuwe TheeLokaal aan de Weimarstraat 364. Het TheeLokaal is onderdeel van de Stichting Schroeder van der Kolk.

Het programma Groen Doen is ontwikkeld met steun van Gemeente Den Haag, Haag Wonen, Hoogheemraadschap Delfland, Groene Huisvesters, Gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag hebben inhoudelijk advies gegeven.

In het welkomstwoord van directeur Elly van der Vliet van Schroeder van der Kolk worden de gasten welkom geheten. Elly geeft aan de rol van Schroeder als mensontwikkelbedrijf, waarin armoedebestrijding, werkgelegenheid en duurzaamheid centraal staan. De mensen werken aan hun eigen ontwikkeling en leren nieuwe vaardigheden zoals oefenen.nl beoogd. Dit doen ze op de afdelingen aan de Zilverstraat maar ook in de kringloopwinkels in Den Haag en Rotterdam. Met deze werkervaring vergroten ze hun kans op de arbeidsmarkt. In de kringloopwinkels staat ook duurzaamheid centraal. De spullen krijgen hier een tweede kans wat weer goed is voor het milieu. Het E-team van Schroeder gaat bij de klanten langs. De klanten krijgen dan gratis advies hoe je duurzaam kan omgaan met het verbruik van energie in de woning. Vorig jaar is Schroeder begonnen met de Buurthuizen van de toekomst en in oktober is het Theelokaal geopend. Schroeder heeft een sociaal kloppend hart en participeert met iedereen die ervoor openstaat.

Stichting Schroeder van der Kolk stelde een Groen Doen proefpanel samen. Medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, konden oefenen met het programma tijdens de lancering met Groen Doen.

Henri: “Ik heb nu al geleerd om zuiniger te zijn. Dan heb ik meer geld voor de vakantie”.

Gosia: “Ik heb nieuwe dingen geleerd over ventileren. En hoe je minder gas kunt gebruiken als je kookt”. Wethouder Saskia Bruines overhandigde aan Henri en Gosia 

een Groen Doen-pakket met duurzame producten. Daarmee is Groen Doen officieel gelanceerd.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Ook leren ze over omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Oefenen.nl is een laagdrempelige en interactieve manier van leren. Het kan individueel en in eigen tempo worden gebruikt. Thuis kunnen mensen gratis gebruik maken van de programma’s op Oefenen.nl. Bibliotheken, scholen en andere instanties werken met betaalde licenties en kunnen cursisten begeleiden via het Volgsysteem.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email