Start samenwerking Rode kruis afdeling Den Haag en Schroeder van der Kolk

Delen

Nieuws Thumbnail Schroeder

Start samenwerking Rode kruis afdeling Den Haag en Schroeder van der Kolk

Op 23 juni werd officieel het startsein gegeven voor de samenwerking tussen het Rode Kruis Den Haag en Schroeder van der Kolk. Voor het project Hulpverlening bij Administratie organiseert het Rode Kruis vanaf deze week inloopspreekuren in de kringloopwinkels van Schroeder van der Kolk. Op deze manier hopen beide partijen de komende tijd hun doelgroepen nog beter te kunnen bereiken en een bredere hulpverlening te bieden. De winkels van Schroeder van der Kolk willen hiermee een buurthuis van de toekomst zijn voor alle wijkbewoners en een breed pakket aan diensten aanbieden. Op twee locaties van de kringloopwinkel kunnen belangstellenden vanaf woensdag 22 juni 2016 terecht met vragen op het gebied van administratie, financiën, zorg en welzijn.

Den Haag – De officiële kick-off van de samenwerking tussen het Rode kruis afdeling Den Haag en Schroeder van der Kolk vond plaats op donderdag 23 juni 2016 aan de Loosduinsekade in Den Haag. Het Rode Kruis afdeling Den Haag gaat de komende zes maanden in een pilot inloopspreekuren organiseren in kringloopwinkels van Schroeder in Den Haag. Tijdens de inloopspreekuren zullen de enthousiaste Rode Kruis vrijwilligers bezoekers te woord staan, hulp en advies verstrekken over financiën, administratie en zorg &welzijn. De organisatie wil op deze manier de doelgroepen beter bereiken en dichtbij de mensen hulp aanbieden.

Aanwezig tijdens de kick-off waren Elly van der Vliet algemeen directeur van Schroeder van der Kolk, Jules Croonen districtsvoorzitter Rode Kruis en Daphne Talbot manager van Rode kruis afdeling Den Haag. Ze hebben allemaal positieve woorden uitgesproken over het initiatief en de samenwerking.

Na de pilotperiode van zes maanden en met goede resultaten zal de samenwerking voortgezet worden.

Planning inloopspreekuren in kringloopwinkels Schroeder

Vanaf woensdag 22 juni 2016, iedere woensdag en donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur inloopspreekuur in de winkel van Schroeder aan de Loosduinsekade 156.

Vanaf donderdag 23 juni 2016 , iedere donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur inloopspreekuur in de winkel van Schroeder aan de Westduinweg 196.

Achtergrondinformatie

Met Hulpverlening bij Administratie helpt het Rode kruis mensen om weer orde, regelmaat en controle over hun financiën te krijgen. Momenteel zijn er iedere werkdag ook inloopspreekuren in de wijkwinkel van het Rode Kruis op de Leyweg 831.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne Vergeer, via 06-31786838 of per mail naar svergeer@redcross.nl

Voor vragen over dagbesteding of vrijwilligerswerk in de winkels van Schroeder van der Kolk, of over het concept “kringloopwinkels als buurthuis van de toekomst” kunt u zich wenden tot:
Toine Stofmeel tstofmeel@schroeder.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email