Spots on jobs

Delen

Op donderdag 17 maart 2016 vond er voor het eerst een beurs plaats voor leerlingen die uitstromen en doorstromen naar arbeid, dagbesteding of onderwijs. Tijdens deze beurs waren diverse organisaties, (gemeentelijke) instellingen, bedrijven, verenigingen en onderwijsaanbieders aanwezig om informatie te verstrekken, activiteiten te laten zien en mogelijkheden te bespreken in het kader ‘Denk na over je toekomst’.

Het gaat om leerlingen uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs uit de regio Haaglanden

Door de nieuwe participatiewet stromen leerlingen na het praktijkonderwijs niet meer door naar de sociale werkplaats. De eisen voor een wajong uitkering worden ook strenger.

Daarom bestaat de kans dat veel leerlingen thuis komen te zitten zodra ze klaar zijn met het praktijkonderwijs.

Belangrijk dus om ieder haar of zijn talenten te benutten in deze maatschappij ondanks welke beperking dan ook.

Schroeder was op de beurs aanwezig om jongeren te laten zien wat wij kunnen bieden. Wij hadden een kraam met daarop diverse kringloop artikelen zoals een model vliegtuig, skateboard, zonnebrillen etc. De jongeren kregen als opdracht om de prijzen inschatten van de tweedehandsartikelen. Dit vonden ze leuk om te doen, misschien ook wel vanwege de beloning: een Schroeder gadget!

Wij hebben op de beurs verder genetwerkt met andere organisaties zoals het werkgeversservicepunt die zich nu ook specifiek richt op de doelgroep jongeren die buiten de boot dreigen te vallen. Met de organisatie Champs on Stage van Randstad gesproken over stagemogelijkheden die Schroeder eventueel kan bieden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email